De rood-groene samenwerking krijgt steeds meer vorm, daarom is het hoog tijd voor een (nieuwe) kennismaking tussen De Linker Wang en de Banning Vereniging. De Linker Wang biedt mensen gelegenheid voor discussie en debat over inspiratie, religie en politiek en is de landelijke religiewerkgroep van GroenLinks. In het kader van deze kennismaking organiseren de Banning Vereniging en De Linker Wang maandagavond 8 mei een bijeenkomst over de linkse samenwerking.

We willen iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze bijeenkomst en mee te denken over het fundament voor linkse samenwerking; de gezamenlijke uitgangspunten en visie – ‘beginselen’. Dit doen we in gesprek met elkaar en met Tim ’S Jongers (Directeur Wiarda Beckman Stichting) en Noortje Thijssen (Directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks).

We bespreken het door de wetenschappelijke bureaus opgestelde discussiestuk Samen onze toekomst in handen nemen. Dit stuk moet de basis vormen voor het langverwachte nieuwe linkse verhaal met als uitgangspunt: groene en sociale politiek zijn intensief met elkaar verweven. In het discussiestuk worden goede voorstellen gedaan. We gaan het gesprek aan over de inhoud van dit stuk en of het voldoende fundament vormt voor linkse samenwerking. Als groeperingen die staan voor het belang van waarden, levensovertuiging en linkse politiek gaan we deze discussie graag aan!

– maandag 8 mei, 19:00-21:30 uur
– Inloop vanaf 18.30 met de mogelijkheid een eenvoudige broodmaaltijd te gebruiken
– Locatie: Cafe Se7en, Mariaplaats 5 in Utrecht (vlakbij Utrecht Centraal)
– Deelname is gratis

Aanmelden kan via info@banningvereniging.nl, graag horen we ook of je mee eet.

Het discussiestuk is te lezen via
https://www.wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/artikelen/samen-onze-toekomst-handen-nemen
https://wbs.nl/nieuws/samen-onze-toekomst-handen-nemen