Op bezoek in Barchem

• Adres:
    Woodbrookersweg 1
    Barchem

Op 23 november aanstaande gaat de Banning Vereniging op uitnodiging van de Vereniging Woodbrookers Barchem op bezoek daar waar het allemaal begon. In Barchem (Gelderland) werd de Arbeidersgemeenschap der Woodbrookers, voorloper van de Banning Vereniging, opgericht.

Op 23 november zal Maarten van den Bos, auteur van het boek Geloven in het ideaal. Geschiedenis en actualiteit van de Arbeidersgmeenschap der Woodbrookers, in de oude lezingenzaal op de zogenoemde Kale Berg en inleiding verzorgen. Na de lunch is er vervolgens ruimte voor gesprek over de verantwoordelijkheid van de verenigingen vandaag de dag. Hoe om te gaan met de eigen traditie in veranderende tijden. Ook is er gelegenheid het oude vormingscentrum, nu een hotel, te bekijken en wordt er een kleine tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van de Arbeidersgemeenschap. Het programma begint om 10.30 en eindigt rond 15.30. Aanmelden kan via deze link.