Migratie en integratie: Frans Wijsen en Leo Lucassen

DIGITAAL
    24 februari 2021, 19:30
    24 februari 2021, 21:00

Migratie en integratie blijven de gemoederen in Nederland bezighouden. In zijn boek De multiculturele uitdaging – over omgaan met religieuze diversiteit in Nederland – laat hoogleraar praktische religiewetenschap Frans Wijsen de balans op van twintig jaar debat. Zijn conclusie: hoewel het met de integratie van nieuwkomers steeds beter gaat, wordt Nederland minder verdraagzaam.

Mede naar aanleiding van publicatie van zijn boek gaat Frans Wijsen onder leiding van Maarten van den Bos in gesprek met hoogleraar migratiegeschiedenis Leo Lucassen. Met elkaar verkennen zij de stand van het debat, ontleden zij feiten en fabels over migratie en integratie en spreken zij over het sociaaldemocratisch verhaal over dit belangrijke thema. Over dat laatste schreef Lucassen onlangs deze column.

Deelname aan deze digitale gespreksavond is kosteloos. Na aanmelding via info@banningvereniging.nl ontvang je de link voor de bijeenkomst.