Boekpresentatie honderd jaar Banning Vereniging

 • Locatie:
  De zalen van zeven
 • Begin:
  11 november 2019, 19:00
 • Einde:
  11 november 2019, 21:30
 • Adres:
  Boothstraat 7
  Utrecht

In 2019 bestaat de Banning Vereniging honderd jaar. Zij werd in 1919 door onder andere Willem Banning opgericht als Arbeidersgemeenschap der Woodbrookers.

Aanstaande november verschijnt van de hand van historicus Maarten van den Bos het boek Geloven in het ideaal over de geschiedenis van de AG en de actualiteit van haar traditie. Op maandag 11 november wordt het boek aangeboden aan PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar, voorzitter van de Banning Vereniging Koen Holtzapffel en Herman Noordegraaf, kenner van de geschiedenis van het religieus socialisme. Vervolgens gaan zij met elkaar, de auteur en de zaal in gesprek. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Toegang is gratis, aanmelden is verplicht. Het boek vast bestellen? Dat kan! Wie nu een donatie doet aan de vereniging van minimaal 20 euro ontvangt in november gratis een exemplaar van Geloven in het ideaal. Geschiedenis en actualiteit van de Arbeidersgemeenschap der Woodbrookers. Aanmelden en intekenen kan via deze link. Of mail naar info@banningvereniging.nl.