Vrijheid van onderwijs

• Adres:
    Mariaplaats 7
    Utrecht

De Banning Vereniging organiseert samen met het Netwerk PvdA en Levensovertuiging een discussiebijeenkomst over de vrijheid van onderwijs. Wat is nog de waarde van de vrijheid van onderwijs, wie is eigenlijk ‘eigenaar’ van de scholen en hoe makkelijk of moeilijk moet het zijn om een nieuwe school op te richten. Over die vragen en meer gaat het Netwerk PvdA en Levensovertuiging graag met haar leden in gesprek op woensdag 25 april. Vanaf 19.00u komen we bij elkaar boven café Seven, Mariaplaats 7, op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Na een inleiding door historicus Wim de Jong, auteur van het boek Heer en Meester. Vrijheid van onderwijs, 1917-2017 gaan we in discussie met onder anderen Loes Ypma, voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA en momenteel bestuursvoorzitter van VERUS, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs. Aanmelden kan via deze link.